Cybercrime en SEO

16-10-2017

Cybercrime is in rap tempo bezig om het nummer 1 businessrisico te worden voor organisaties. Inmiddels wordt er in de criminaliteit meer geld verdiend aan cybercrime dan alle soorten handel in drugs bij elkaar. Hoog tijd om eens te bekijken wat cybercrime voor impact kan hebben op jouw ranking in Google. 





In eerste instantie zou je niet een directe relatie verwachten tussen cybercrime en de SEO variant van zoekmachinemarketing. Maar onze ervaringen leren wel anders. Cybercrime kan een enorme impact hebben op jouw ranking zonder dat je dit door hebt. In een praktijkcasus ervoeren wij dat kwaadwillenden via een openstaande achteringang verkeerde links in een webshop plaatsten. God almighty Google ziet deze slechte links natuurlijk met een lage trustwaarde. Deze trekken vervolgens de webshop een aantal posities naar beneden. Nergens wordt gemeld dat jouw webshop gehackt is. Je ziet alleen dat deze aanzienlijk slechter bezocht wordt en de omzet naar beneden gaat. In onze praktijkcasus kostte dit 95 nummer 1 posities en de omzet kelderde met ruim 65%! De gevolgen kunnen dus echt desastreus zijn als je dit niet bijtijds ziet. 







Het is dus belangrijk om goed de vinger aan de pols te houden bij je rankings. Hoe sneller je reageert op het wegvallen van rankings en de problemen oplost, hoe sneller je weer terug bent op je oude posities. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen en daarom geven we hier nog 6 tips om het risico op cybercriminaliteit op jouw website of webshop te minimaliseren:




Google Search kan ook aangeven dat jouw website reeds gehackt is:




Mocht dit bij jou het geval zijn, of mocht je het idee hebben dat je gehackt bent, neem dan contact met ons op. Wij kunnen je vaak vrij snel weer op weg helpen en verlossen van deze vervelende cybercrime gevolgen.