Strategisch social media inzetten

Wat is social media marketing?

Social media marketing is onderdeel van je marketingstrategie, waarbij sociale media worden ingezet om je marketingcommunicatiedoelstellingen te behalen. Je streeft naar een actieve interactie met je doelgroep, gericht op het aangaan van een dialoog. Er zijn vele mogelijkheden met social media. Je kunt het bijvoorbeeld inzetten om brand awareness te creëren onder potentiële klanten of om traffic te verhogen op je website. Het is geschikt voor zowel de business-to-consumer als de business-to-business markt. Social mediakanalen zijn geen sales tools, maar een onderdeel van je gehele marketingplan. Mensen zitten niet op social media om constant reclame te zien. Zij willen geëntertaind of geïnformeerd worden. Dare to be Found heeft ervaring met het ontwikkelen en implementeren van social mediastrategieën. We doen dit middels een effectieve en originele aanpak. Hierdoor kun jij de focus houden op je core business.

Maak je keuze uit onderstaande onderdelen om meer te weten over social media marketing.

Social media strategie

Het is soms best moeilijk om een keuze te maken welk social mediakanaal je in wilt zetten voor jouw bedrijf. Vaak resulteert dit in het gebruik van alle kanalen waar vervolgens dezelfde content gepubliceerd wordt. Je bereikt hiermee niet je doelgroep en content wordt niet optimaal benut. Dare to be Found zorgt voor een concrete social mediastrategie voor jouw bedrijf

Kanalen

Wij adviseren je op welke kanalen er content gepubliceerd moet worden. Is jouw organisatie sterk visueel uit te drukken? Welke kanalen gebruikt je doelgroep? Dit zijn onder andere vragen waar wij een antwoord op gaan vinden.

Doelgroep

We stellen vast wie de doelgroep is. Wij werken voor diverse branches, waardoor we in staat zijn om content voor verschillende klanttypes te produceren. Zowel voor b2b als de b2c-doelgroep schrijven wij content met de juiste tone-of-voice.Doel

Wat wil je bereiken door het gebruik van social media en wat wil je uitstralen? Dit zijn belangrijke zaken om over na te denken voordat je lukraak content gaat posten op het social mediakanaal van jouw organisatie. Met de concretisering van jouw doelstelling helpen wij jou graag.

Content en community

Dare to be Found houdt al jouw social media activiteiten in de gaten middels social mediamonitoring. Wij maken gebruik van diverse tools, waarmee wij pro-actief reageren op vragen vanuit de community. Bovendien bekijken we de engagement per bericht. Ook maakt Dare to be Found in samenwerking met jou/de organisatie een contentkalender. Dit is een heldere en duidelijke planning waar alle thema’s en berichten in voorkomen. Hierdoor weet je als organisatie wat er gepubliceerd gaat worden en blijf je de controle over de content houden. Door middel van het analyseren van de rapporten wordt bepaald welke berichten goed zijn voor je engagement en welke minder. Daarnaast zorgen we ervoor dat berichten op de juiste tijdstippen worden gepubliceerd, zodat de kans groter is dat je community de berichten leest. Per social media kanaal is het tijdstip anders. Daarnaast trekt een bericht sneller de aandacht als deze voorzien is van een afbeelding of video.

Dare to be Found kan naast de teksten, ook zorgen voor visuele content op jouw social media kanalen. Denk aan afbeeldingen, video’s en gifjes. De combinatie van tekst en visuele content zorgt voor het gewenste resultaat en behaalt jouw social media doelen. 

Social advertising

Dare to be Found is gespecialiseerd in social media en heeft ervaring in social advertising. Social advertising zetten wij in om jouw product, dienst of organisatie onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Met Facebook Advertising kun je verschillende doelen instellen om te bepalen wie je wilt bereiken. Je hebt de optie om je doelgroep te targeten op onder andere leeftijd, interesses en plaats. Doordat Facebook alle gegevens heeft van zijn gebruikers kun je gemakkelijk een nieuwe groep mensen bereiken. Wil je bijvoorbeeld een grotere community opbouwen, je naamsbekendheid vergroten of juist meer websitebezoekers genereren? Met social media advertising is dit allemaal mogelijk. Wij verrichten campagnes om jouw business tot een succes te maken. 

Adverteren op Facebook

SEO en social media

Het invullen van Google Mijn Bedrijf is belangrijk. Google Mijn Bedrijf omvat namelijk alle manieren waarmee je bedrijfsgegevens deelt met klanten samen op één plek. Het de perfecte aanvulling op je bedrijfswebsite. Denk aan gegevens zoals openingstijden, telefoonnummer en adresgegevens. Hoe completer je profiel, hoe beter je wordt gevonden in Google search. Het platform Google Plus ondersteund sterk je vindbaarheid als je veel volgers hebt en je interactie kunt vergroten. Naast Google Plus wordt Youtube steeds vaker gebruikt. Youtube is na Google de grootste zoekmachine. De videopagina’s kun je optimaliseren, zodat deze beter gevonden worden in Google. Wij hebben ervaring met het optimaliseren van Youtube pagina’s en realiseren dit graag voor je! 

Meten is weten

Wij houden al jouw social media activiteiten in de gaten middels social mediamonitoring. We maken gebruiken van Hootsuite, waarmee wij pro-actief reageren op vragen vanuit de community. Bovendien bekijken we de engagement per bericht. Ook maken wij in samenwerking met jou een contentkalender. Hierin zijn alle berichten en thema’s in verwerkt. Zo weet jij wat er volgende week wordt gepubliceerd en blijf je de controle over de content houden. Door middel van het analyseren van de rapporten wordt bepaald welke berichten goed zijn voor je engagement en welke minder.

Aan de slag met social media marketing

Wil jij een gefundeerde social media strategie, de content uitbesteden of adverteren op social media? Wij creëren engagement op social media, jij focust je op je core business. Goede deal toch?


Schakel ons in

Aan de slag met social media marketing