Local SEO: Scoor met deze tips

11-10-2016

 

Local SEO is de methode om de vindbaarheid te vergroten via lokale zoekresultaten. Voor elke organisatie, ongeacht de branche is het verstandig om local SEO toe te passen. Je bedrijf wordt op lokaal niveau beter zichtbaar. Bovendien kunnen klanten recensies schrijven op jouw bedrijfspagina. Potentiële klanten lezen organisatiereviews en kunnen aan de hand daarvan voor jou bedrijf kiezen. 

Vul je 'Google Mijn Bedrijf' volledig in

Je wilt dat je bedrijfswebsite goed vindbaar is in Google voor klanten. Google Mijn Bedrijf brengt alle manieren waarmee je bedrijfsgegevens deelt met klanten, samen op een plek. Het is een juiste aanvulling op de bedrijfswebsite. Je creëert een openbare identiteit en aanwezigheid voor je bedrijf op Google. Vul je bedrijfsgegevens zo volledig in. Denk aan openingstijden, telefoonnummer en adresgegevens. Hoe completer en actueler, hoe beter je weer gevonden wordt in Google Search. Naast de concrete gegevens is het zaak om je USP’s kenbaar te maken. Potentiële klanten moeten meteen lezen waarom ze jouw organisatie kiezen. Alle informatie wordt weergegeven op Google Search, Maps en Google+.

 

Google Search

Search geeft de concrete bedrijfsinformatie weer, waaronder openingstijden, contactgegevens en de routebeschrijving. Hoe beter deze informatie klopt met de informatie op de website, hoe beter de website ook weer gevonden wordt. Immers een gelijk adres in beide informatiebronnen is onderdeel van de weerspiegeling van een betrouwbaar bedrijf.

 

Google Maps

In Google Maps worden bedrijfsgegevens weergegeven. Klanten kunnen een routebeschrijving van jouw bedrijf opvragen. Daarnaast kunnen klanten contactgegevens, beoordelingen of recensies vinden over bedrijven.

 

Google +

Met Google+ hou je klanten op de hoogte van updates, nieuws en speciale acties. Klanten kunnen op gepubliceerde post reageren of een +1 geven. Met de ‘volg’ knop kan iedereen jouw bedrijf volgen. Google + heeft ook weer directe invloed op de ranking van jouw website. Als enige social mediakanaal tellen de +1’s rechtstreeks mee in de ranking. 

 

Wij delen graag onze kennis. Jij ook? Deel deze blog met jouw connecties: