Metadescriptie gewijzigd | Werk te doen voor online marketing

14-12-2017
Google heeft geruisloos de metadescriptie aangepast. Dit is de omschrijving van de website in Google Search. Konden we vroeger maar 155-160 karakters kwijt in de omschrijving van de website, nu is dat sinds 2 weken het dubbele: 310-320 karakters. Hierdoor kun je veel meer beschrijving geven van jouw website in de Google Search omgeving. 

In het verleden zag onze meta er zo uit als je zoekt op 'communicatiebureau Rotterdam' of 'reclamebureau Rotterdam'. Woordcombinaties waarmee we op plek 1 en 3 staan en veel nieuwe klanten opleveren:


Nu hebben we deze verder uitgebreid en gelijk maar even gepimpt met opvallende tekens.

 

Die speciale tekens kun je overigens toevoegen via je chrome browser menu - bewerken - emoji en symbolen. Door de 4 regels vol te vullen eis je veel meer ruimte op voor jouw positie in Google Search. Zeer gunstig voor de click through rate ofwel de conversieratio van getoond worden in Google naar daadwerkelijke bezoekers.

De aanpassingen betekenen ook dat er meer tekens in de metadescriptie gezet moeten kunnen worden vanuit het CMS van de website of webshop. Niet elk CMS is hierop voorbereid. Mocht je tegen deze beperkingen aanlopen en wellicht toch al toe zijn aan een nieuwe website. Neem contact met ons op om te bekijken hoe we hier invulling aan kunnen geven. Lukt het niet? Even bellen met 010-5223332!